Training/coaching on the job

De individuele trainingsvorm training of coaching on the job is steeds meer in opmars en wordt ingezet bij specifieke leerdoelen of als rendementverhogend middel van een eerder plaatsgevonden training. Training of coaching on the job wordt ingezet bijvoorbeeld bij: follow-up na managementtrainingen, observeren van vergaderingen, medewerkergesprekken, telefoonwerkzaamheden door telefonistes, receptionistes, verkopers binnendienst, verkopers buitendienst et cetera.

Tijdens de training of coaching on the job wordt u individueel begeleid tijdens de dagelijkse werkzaamheden. De trainer instrueert, inspireert, stimuleert en motiveert en uw lerend vermogen wordt getest.

Duur van de training of coaching on the job:
De training of coaching on the job is op individuele basis. Per persoon wordt 1,5 uur gecoacht. De minimale 'afname' is 1 dagdeel (2 personen coaching).

De training of coaching on the job kan worden verzorgd als verdiepingstraining. Dit betekent dat het aansluit op een eerder trainingsprogramma en dat de individuele leerpunten zijn geïnventariseerd vanuit de training en in de Focuspunten zijn opgenomen. De training of coaching gaat dan aan de hand van deze Focuspunten.
Indien geen training voorafgaand aan de training of coaching on the job heeft plaatsgevonden dan geldt dat telefonische intakegesprekken zullen plaatsvinden.

De definitieve inhoud van de training of coaching on the job en de daarbij behorende duur wordt na de inventarisatie van de leerdoelen tijdens de intakefase vastgesteld.

 Meer weten over deze training?

 Neem hier contact op met Focus ►