DLV Glas en Energie over training 'Commerciële Adviesvaardigheden'

DLV Glas Energie logo

DLV Glas & Energie B.V. bestaat uit een groep van circa 15 ondernemende adviseurs, die gezamenlijk technisch advies en begeleiding geven aan glastuinbouwbedrijven in Nederland en daarbuiten. Wij adviseren en ondersteunen actief ondernemers over alle facetten van de (energie-) technische kant in en om het glastuinbouwbedrijf.

DLV Glas & Energie geeft onafhankelijk advies op het gebied van (nieuw)bouw, energievoorziening, vergunningen, milieu, ruimtelijke ordening en alles wat daarbij komt kijken. Onze adviseurs opereren hoofdzakelijk vanuit onze vestiging in Naaldwijk, middenin het Westland, waar de glastuinbouw groot is geworden. Om onze adviseurs op diverse vlakken naar een hoger niveau te brengen volgen zij regelmatig trainingen om hun adviesvaardigheden te blijven verbeteren, zowel inhoudelijk als qua presentatie. Dit is een van de manieren om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn en blijven.

De hele groep uitvoerende adviseurs heeft deelgenomen aan een training 'Commerciële Adviesvaardigheden' bij Focus. De cursisten brengen het geleerde nu zodanig in praktijk dat de opdrachten toch binnen blijven komen, ondanks de teruglopende opbrengsten in de glastuinbouw. Daarnaast heeft in de loop van het jaar een drietal projectleiders de training 'Projectmatig Werken' gevolgd en ook zij kunnen de tips en Focuspunten goed toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Al met al een leerzaam jaar, waarin de ondersteuning en de inzet van de verschillende coaches en trainers bij Focus mede hebben bijgedragen aan een beter functioneren van ons team, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen bedienen en onze adviseurs zelf ook positief worden gestimuleerd door deze trainingen.

Omdat wij ons als bedrijf willen blijven ontwikkelen, is dit jaar besloten te gaan werken met coaching, waarbij iedere medewerker zijn eigen coach krijgt aangewezen. Hiervoor volgen nu zeven senior-medewerkers uit ons team de training 'Resultaatgericht Coachen' bij Focus.